Hoppa till sidans innehåll

Seger i Kommunderbyt VIF - SFF

07 MAJ 2014 09:41
Seger i Kommunderbyt VIF - SFF
  • Skapad: 07 MAJ 2014 09:41

Seger i kommunderbyt för herrarna inför över 300 åskådare

2014-05-02 23:04

Vrigstads IF- Sävsjö FF 3-1 (0-0)

Micke- John J, Daniel A, Affe, Petter - Simon, Fredrik, Pierre, Göran - Samme och Albin. Ers. Khaled, Jimmy, Jakob "Balja", Meg, John L

 

Typisk derbymatch!

Inför 300 åskådare!!!! bjöd VIF och Sävsjö upp till en typisk derbymatch. Två lag som verkligen ville vinna och där första halvlek var en konst i att krympa ytor och göra det svårt för motståndaren. Spelet blev förlagt således på mitten med 30 meter in på respektive planhalva. Kan inte räkna till en enda het målchans i första halvlek där Sävsjö var det hungrigaste laget, vann fler närkamper än oss och fick en spelare mer på mitten än vad vi hade, vilket gjorde att de tog mycket andrabollar..

Vi går in i halvlek och tog med oss vår gameplan som var Tålamod. Vi visste att orken hade vi och det ger alltid utdelning i andra! Vad händer i andra: dels höjer vi oss ett snäpp samtidigt som de ställer sig lite på hälarna. Vips tar vi meter för meter in på deras planhalva. Vi får lite mer tid och då spelar vi ut på ett helt annat sätt och får sätta igång vårt passningsspel. Balja som vi byter in i halvlek gör det mycket bra i andra. Han spelar en stor fotboll det han är som bäst på , täcka boll och ge utrymme för medspelarna.Matchen öppnar upp sig något och vi kan räkna in ett par bra chanser för Vrigstad, signerat av Khaled som kom in redan i första. I 69:nde minuten får vi en frispark ca. 25 meter från mål. Pierre slår den över muren och bollen får en märklig studs och går mellan benen på målvakten och 1-0 är ett faktum.

Matchen öppnar upp sig rejät de sista 20 efter målet.

Sävsjö plockar in ,förra årets skyttekung i Vrigstad, Aprodu som bara ett par minuter senare går förbi en spelare i Vif  och ställs öga mot öga med vår kapten för dagen Micke Thor i målet. Dags för Thor att visa att han är kung på Tallåsen och gör en riktigt jädrans bra benparad och räddar oss från mål. Vi gör en omställning i 76 minuten där Samme presenterar sig på allvar. Rättvänd med boll kommer han och först gör en tunnel på en försvarare och sedan viker in mot mål och säkert rullar in 2-0 vid sidan av målvakten. Bara den prestationen var värd entrépengen om man gillar konstruktiva fotbollsspelare!

3 minuter senare gör Sävsjö 1-2 genom ett mycket snabbt och snyggt anfall taget ur skolboken hur ett djupledsanfall ska göras. Sävsjö slår mestadels långa bollar upp mot vårt straffområde på mer chans att något ska hända de sista tio minuterna. Närmast kvittering hade deras kapten Smakoli med en bra chans rakt framifrån men sköt över/utanför. De trycker på utan någon målchans och i 90:nde minuten erövrar vi bollen en bit in på vår planhalva , lägger en djupledsboll åt Samme som återigen rättvänd med boll löpte irfån sin bevakning och mycket behärskat satte 3-1.

Tycker att vi vinner rättvist då vi har spetsspelarna som Sävsjö för kvällen saknade. Tänker då främst på Pierre och Samme som kommer ifrån matchen med beröm godkännt!

Vi vinner också målvaktskampen, trots att Micke har väldigt lite att göra, så sitter räddningen på Aprodus chans på näthinnan.

Johns debut som ytterback bårdar gott - vill ha boll, fina fötter och trots ett gult kort tidigt i matchen så fortsätter han att löpa klokt och rätt. Daniels defensiva spel och då tänker jag framförallt på huvudspelet är kliniskt. Tog Allt- Bra Daniel. 

Planens kanske bäste spelare var VIF:s Affe Fransson. Vilken innerback. Vältajmad, läser spelet fantastiskt och när han vågar gå fram som han gör i exakt rätt ögonblick varenda gång, ja då får motståndarna inte mycket framåt!

Alla visar ett riktigt krigarhjärta för gulsvart och då är man stolt ledare för laget. TACK samtliga - en del nämnda men för den skull INGEN glömd! Vi vann tillsammans!

Mål: 2 Samme 1 Pierre.

Ha nu en extra härlig helg killar - det är ni väl värda!!!

Svante/Acke/Gillis/Natte

 

Skribent: Annelie Olofsson
Epost: This is a mailto link

 

NÄSTKOMMANDE MATCHER hittar du i kalendern till vänster.

 

VRIGSTADS IFs ALLA MATCHER och RESULTAT 2021 HITTAR DU HÄR!

Bingolotter

 

VRIGSTADS IF BINGOLOTTER FINNS PÅ

HEMKÖP JOTOS VRIGSTAD SAMT PÅ VIFS KANSLI

https:/

 

 

 

 

Postadress:
Vrigstads IF
Industrigatan 2
57696 Vrigstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info