Hoppa till sidans innehåll

Sommar, Storpublik, Seger och StorSmile ända hem till Vrigstad!!!

14 JUN 2015 12:36
Sävsjö FF - Vrigstads IF 2-3 (1-2) Micke - Affe, Adde, Werninger, Arvid E - Khaled, Timmy, Ludde, Simon - pierre och Albin. Ers: Viktor, Benjamin, Pärlan, Fidde, Samme
  • Uppdaterad: 13 JAN 2016 10:59

En rättvis seger i ett derby är alltid jä... gött!

Inramningen.

En härlig inramning inför derbyt mot Sävsjö på Hofgårdsvallen var ett faktum då vädergudarna bestämt att ge matchen just den där yttre förutsättningen till bra fotboll!

Fest var tanken att det skulle bli och Sävsjö hade ordnat inramningen på bästa sätt.

Godisregn av spelarna och vattenflaskor till publiken efter gemensamnt intåg till match ramade in matchen på ett trevligt och värdigt sätt! Bollen kom inflygande från luften och väl när matchbollen var kastad från ca. 100 meters höjd ja då körde vi igång. Noterat:

Så mycket som linjedomarna vinkade innan match har nog aldrig förekommit????? De visade bara ner "kamikatzepiloten"var han skulle släppa bollen så han inte kastade ner den till alla badande ett par hundra meter längre bort vid Eksjöhofgårdssjön!!!

Matchen.

När väl en något petig domare sätt över 90 minuter blåste igång matchen så var det de gula som satte fart. (Matchen var inte värd 10 gula kort och ett rött)

Vi ägde boll och spelade bollen med fart de första tio minuterna utan att ha nån riktigt bra målchans.

Det var faktiskt i den 10 minuten som Sävsjö vaskade fram den farligaste chansen i en omställning och nickade från ganska nära håll helt fritt läge en tam nick som inte vållade Micke några stora bekymmer.

15 minuten får vi en hörna på en farlig bakåtnick från en Sävsjöspelare och vi är ytterst nära att göra mål på denna där Timmy är en tånagel ifrån att stöta in 1-0 till gul/svart!

18 minuten skapar vi en farlig chans efter inkast och Simon är så när att göra sitt första för säsongen.

Minuten senare och vi är nästan hela tiden på Sävsjös planhalva och Pierre vänder bort Roger inne i straffområdet långt ner vid kortlinjen. Roger fäller Pierre med straff som följd. Albin har lagt in våra straffar och gör inget misstag här heller utan drar till med hård vrist en skott som målvakten är på men orkar inte hålla den utan 1-0 är ett faktum.

Detta var väckarklockan för Sävsjö.

Nu lyfter de fram och bara ett par minuter efter ledningsmålet får de ett inkast ofarligt uppe vid avbytarbåsen.

Ett snabbt kast utmed linjen, vi står på hälarna och sävsjöspelaren kommer in och ner till kortlinjen. Arvid E hinner upp den och inlägget tar på hans fot, ändrar riktning och kommer väldigt nära Micke inne vid mållinjen och där dyker Deria i Sävsjö upp och nickar in 1-1. Från ingenstans kändes det som.

Spelet jämnar ut sig en del även om vrigstad för matchen på ett kontrollerat sätt.

Sävsjö är väldigt duktiga i sina omställningar och vi räknar fel en del gånger och som följd så har de ett par frilägen ganska långt från mål som vi hinner upp men med bättre skärpa från dem så hade de kunnat göra nån balja där.

Micke i målet är en helt annan keeper i dag än för ett år sedan och hans driv att prestera, vara alert,vara med utanför straffområdet och jobbar gör att vi är trygga i att han tar många halvchanser som skapas av motståndarna.

Matchen rullar på och vi är fortfarande det spelförande laget och vi har ett fyndigt passningsspel med bra löpningar av framförallt Pierre och Simon som gör det jobbigt för Sävsjö. 

I 28 minuten så får han äntligen presentera sig i målprotokollet 2015! Jag tänker givetvis på Simon som har haft, och många gånger skapat dem själv med sina fina löpningar, målchanser i parti och minut. Vi drar upp ett anfall på vår högersida. Affe spelar in till en mötande Pierre som vänder bort en motståndare och lägger en passning till en rättvänd Simon i fart på vår vänstersida. Simon helt fri med målvakten och vi på bänken hoppas att nu......! Javisst får vi utlopp för vår förhoppning..... med en klassiskt tåfjutt drar han in den och stenen från hjärtat är fallen. Simon med övriga gulsvarta spelare, ledare och supporters, för övrigt jäkligt bra med vrigstads publik, jublar och mår ännu bättre i sommarvärmen!

2-1 och vi behöver inte skämmas för det är vi som presterar den bästa fotbollen!

Simon är inne i ett flow och i bara farten gör han bort sin högerback går in och drar på ett riktigt bra skott upp i bortre krysset i den 33 minuten ... men trots frånvaro på deras keeper i två månader är han likt en panter där och får en touch på bollen och styr ut den till hörna! Matchens räddning helt klart.

De får en utvisad på grund av två varningar och vi är en man mer de sista 10 minuterna av första.

Vi går till pausvila med 2-1.

Andra halvlek

De börjar piggt våra antagonister och har redan i den tredje minuten en kanonchans som de bränner med ett skott strax utanför.

Ludde replikerar minuten senare med ett bra distansskott som räddas.

Affe kommer upp i en räd i den 7 de minuten och blir frispelad via en chip av Benjamin med deras målvakt i en ganska snäv vinkel men keepern kommer ut och Affe får med sig en hörna efter benparaden.

12 minuten och vi är klart bättre än Sävsjö. Vi får en jättechans men deras målis är omutlig. Gör en superräddning och där var man säker på att 3-an satt.

Hörna som följd och på den får Simon en kanonchans men bollen smiter över tyvärr.

16 minuten och Benjamin får efter att deras mittback läst bollbanan fel en helt friställd situation och drar till med en vänstervolley som smiter precis jämte krysset på fel sida tyvärr.

21 minuten och vi rullar upp ett anfall med ett härligt kortpassningsspel via Ludde, Pierre och Pärlan som avslutar tyvärr utanför.

25 minuten och Ludde är inne i en bra period. Han och brorsan( Simon) väggspelar bort två spelare och Ludde frispelar Simon som kommer fri med målis. Målis räddar.

Helt ärligt...... Målis var jä....... bra!!!!!

En spelvändning från Sävsjö i den 28 minuten och en fri med Micke som går ut och gör sig stor varpå Sävsjö missar målet.

Kvarten kvar av matchen och den tredje brorsan Johansson, jag tänker på Pierre,

frispelar Simon i djupled och helt fri med målis vad tror ni händer????????

Simon gör honom, men målis får bollen på sig men Simon får tag på den och ett konstnummer av matchens bästa spelare gör att han drar med sig bollen felvänd, vänder om och bara rullar enkelt in 3-1 till VIF!

I det läget kändes det som hur säkert som helst men Sävsjö ville annat.

En djupledsboll kommer mellan ytterback- innerback hos oss i den 85 minuten och det blir en fyra fem spelare i en situation inne i vårt straffområde med straff som följd vilket de utnyttjar och nu är det match igen.

Vi spelar trots allt av de sista minuterna på deras planhalva så nån chans till kryss fick de aldrig Sävsjö.

Vinst i derbyt med 3-2 och det var många härliga gul/svarta leenden ända hem till Vrigstad.

Spelarkritik.

Det fanns två spelare som var outstanding idag och det var dels vår Simon Johansson som dessutom fick göra två mål och det var dessutom Sävsjös målvakt som var förbaskat duktig trots två månaders frånvaro. Trots allt så vinne Simon på poäng då han gör två baljor!

Pierre vår kapten visar också att han är otroligt nyttig i dessa matcher och ordnar man straffen samt spelar fram till de andra målen. Ja då är man riktigt duktig och han överglänste deras frontfigur Roger med hästlängder en kväll som denna!

Timmy spelade diciplinerat och är då han spelar som i denna match fantastiskt nyttig för vårt spel. En och annan hördes från publiken med diverse trashtalk mot honom men denna kväll la han fokuset på precis rätt saker! Bra Timmy!

I övrigt gör hela laget en full godkänd instats.

Tack Sävsjö för att ni skapade en trevlig inramning.

Övrigt:

Planen har varit i betydligt bättre skick så där har vaktmästarna en hel del att jobba med vilket kan vara svårt som vi förstår då det är en hård belastning på den nu när B-plan görs iordning till en bra konstgräsmatta.

 

Målen: Simon 2 och Albin 1.

 

Svante

Skribent: Svante Stenervik
Epost: This is a mailto link

 

 

VRIGSTADS IF BINGOLOTTER FINNS PÅ
HEMKÖP JOTOS VRIGSTAD SAMT PÅ VIFS KANSLI

 

 

 

NÄSTKOMMANDE MATCHER hittar du i kalendern till vänster.

VRIGSTADS IFs ALLA MATCHER 2019 HITTAR DU HÄR!