Policy

VRIGSTAD IDROTTSFÖRENINGSPOLICY

med Mål och Riktlinjer för verksamheten.

Antagen vid Vrigstad IFs Föreningskonferens 1998, senaste revidering 2010-03-23.

Föreningspolicy

• Vrigstad idrottsförening ska verka för att erbjuda föreningens medlemmar en meningsfull fritidssysselsättning.
  • Föreningen ska arbeta för jämställdhet och integration.
  • Genom våra ledare och andra vuxna ska vi vara ett föredöme för våra ungdomar.
  • Föreningen ska ha ett bra samarbete med andra föreningar och organisationer.
  • Föreningen ska verka mot droger, rasism, våld, mobbning och all form av kränkande behandling.
  • Vår policy anger riktlinjer för VIF:s verksamhet och är ett redskap för att spelare, ledare och föräldrar ska kunna arbeta mot samma mål.
  • Policyn ska hållas levande och varje år ska den kommuniceras till föreningens spelare, ledare, och föräldrar.

Spelare

En spelare i VIF ska:

• Betala sin medlemsavgift och andra avgifter som föreningen beslutar.
  • Följa fotbollens regler och acceptera domarens beslut.
  • Stötta och heja på vårt lag samt uppträda sportsligt mot våra motståndare.
  • Efter egen förmåga, alltid göra sitt bästa på träning och match.
  • Träna regelbundet, följa regler och krav som tränaren ställer.
  • Hjälpa till med de arrangemang och åtaganden som föreningen anordnar och beslutar.
  • Uppträda som god representant för vår förening.

Ledare

Våra ledare är den främsta tillgången i föreningen. En ledare i VIF ska ha en positiv inställning till sitt ledarskap, vara lyhörd och ödmjuk.

Som ledare ska du sträva efter att spelarna utvecklas både individuellt och i grupp.

Tillsammans med sina spelare ska ledarna vara goda representanter för VIF vid träningar, matcher och cupspel.

Våra ungdomsledare ska dessutom:

• Betala sin medlemsavgift och andra avgifter som föreningen beslutar.
  • Uppmuntra spelare att utöva flera idrotter.
  • Låta alla som tränar vara med och spela, ser matchen som ett inlärningstillfälle samt motverkar toppning och utslagning.
  • Låta alla spelare känna att de är lika viktiga för laget, t.ex. att alla spelare får möjlighet att spela från start i matcher.

Föräldrar

Det är betydelsefullt att du som förälder stöttar och uppmuntrar ditt barns deltagande vid träningar och matcher.

Det är också viktigt att du accepterar att det är ledarna som ansvarar vid träningar och matcher.

Vi vill att du som förälder stöttar och uppmuntrar ledarna då de ställer upp ideellt på sin fritid för ditt och andras barn.

Viktigast av allt är att ditt barn trivs och har roligt.

Som förälder vill vi dessutom att du:

• Stöttar föreningens arbete genom att vara medlem
  • Tittar på barnens aktiviteter – barnen vill det
  • Uppmuntrar alla spelare – inte bara ditt barn
  • Uppmuntrar i med och motgång
  • Respekterar ledarnas matchning av laget
  • Respekterar domsluten
  • Frågar om matchen var rolig och spännande – inte bara efter resultatet
  • Tänker på att det är ditt barn som deltar i aktiviteten – inte du
  • Hjälper till med tvätt, körning m.m. samt respekterar det arbete klubben gör

Resor

Vrigstads IF:s aktiva, ledare och föräldrar har gemensamt ansvar för transporter till träningar och matcher genom att:

• Cykelhjälm rekommenderas när vi cyklar till/från träning/match
  • Alla använder bilbälte när vi åker bil eller buss
  • Alla transporter sker med nyktra förare
  • Planera så att det finns tillräckligt med tid för transporterna och att alla håller hastighetsgränserna
Uppdaterad: 18 JAN 2016 14:10 Skribent: Johanna Sköld

NÄSTKOMMANDE MATCHER hittar du i kalendern till vänster.

Vrigstads IFs ALLA matcher 2018 hittar du här

Bingolotter finns på HEMKÖP